Loading...

Vinyes i oliveres

La Terra Alta, a vista d’ocell, és un immens mar de vinyes, un paisatge que, com el de les oliveres que també creixen a la comarca, expressa la promesa dels fruits de la terra: el raïm i l’oliva que l’home, des d’èpoques immemorals, ha sabut transformar en vi i oli, els dos pilars sobre els quals descansa la cultura mediterrània heretada dels avantpassats àrabs i romans.
Vinyes i oliveres protagonitzen els conreus de secà de la Terra Alta i ofereixen als ulls del visitant una infinitat de matisos cromàtics: el verd tendre dels brots de les vinyes esdevé un verd intens quan despunten els carrassos de raïms negres i blancs que viren cap a l’anyil o el daurat a mesura que van madurant; el rogenc dels pàmpols que anuncia la verema; el verd plata de les fulles d’olivera; els verds oliva; els ocres de la terra sacrificada al conreu i els reflexos daurats al capvespre, quan el taronja va usurpant al cel el blau nítid de la Terra Alta.

Els Paisatges

Rius i rierols

Rius i rierols

La principal particularitat dels rius de la comarca és que amb l’erosió provoquen la formació de punts d’extraordinaria bellesa.

Vinyes i oliveres

Vinyes i oliveres

Vinyes i oliveres protagonitzen els conreus de secà de la Terra Alta i ofereixen als ulls del visitant una infinitat de matisos cromàtics.

Serres de Pàndols i Cavalls

Serres de Pàndols i Cavalls

Situades entre els rius Canaletes i Sec són serres amb formacions de gran valor paisatgistic.

Espais geològics

Espais geològics

La quantitat i gran qualitat dels afloraments de les diferents unitats geològiques presents a la Terra Alta fan que aquesta comarca sigui una zona excepcional.

Organitza’t

A la Terra Alta trobaràs una gran varietat d’indrets, d’allotjaments, restaurants, empreses de serveis turístics, i moltes coses més per gaudir d’aquest territori paradisíac.

On dormir?
On dormir?Allotjaments
Escull entre les diferents opcions d’allotjament que trobaràs a la comarca.
On menjar?
On menjar?Restaurants
La nostra és una cuina d’arrels i de tradició, però també d’adaptació als nous temps.
Quines activitats puc fer?
Quines activitats puc fer?Serveis turistics
Consulta les empreses que proporcionen un ventall de serveis turístics.
Com arribar?
Com arribar?Serveis turistics
Mapa de la comarca on podràs veure les diferents vies que comuniquen la Terra Alta.