Loading...

Vilalba dels Arcs

El terme municipal de Vilalba dels Arcs es troba a la vall de Voravall i en algunes formacions que pertanyen a les muntanyes de la Fatarella. Tot el territori és molt accidentat, ja que està solcat pels barrancs que porten les aigües a l’Ebre. Podem gaudir d’una imatge elegant i hieràtica de la població de Vilalba dels Arcs, des del camí del Calvari, amb les antigues muralles i la porta d’entrada a la població en primer terme. El nucli antic de la vila té forma arrodonida i els seus carrers, estrets i costeruts, conserven un aire antic molt comú en els pobles de la comarca.

Passejant pel municipi

En l’actualitat només es conserven els porxos de la plaça de la Vila, però antigament existien també els del carrer Major. Hi ha interessants mostres d’arquitectura popular, com ara Casa Martell i Casa Coll. És important contemplar l’església de Sant Llorenç, construïda al segle XVI i amb una barreja d’estils. Destaca la façana principal i l’ esvelt campanar de 40 m d’alçada. També és  interessant  la capella  de la Mare  de Déu  de Gràcia, que  fou l’església primitiva construïda en temps dels templers.

Festes

  • Festes majors d’hivern, se celebren el quart dissabte de gener en honor a Sant Sebastià.
  • Setmana Santa Representació de la Passió pels carrers de la població.
  • Romeria a l’ermita de Berrús Té lloc el dissabte després de la Setmana Santa. A la nit, els caminants entren al poble cantant el rosari amb una original entonació.
  • Festes d’estiu La festa es celebra del 8 al 12 d’agost.

Web de l’ajuntament: http://www.vilalba.altanet.org

Els Pobles

Arnes

Arnes

El terme municipal forma part del territori dels ports de Tortosa-Besseit, i en l’extrem pla, està banyat per dos rius: els Estrets i l’Algars.

Batea

Batea

Als voltants d’aquesta localitat s’han trobat restes de diverses cultures i pobles, en són mostra els nuclis avui deshabitats de Pinyeres i Algars.

Bot

Bot

Situat a la vora del riu Canaletes, entre les serres de Corrals, que divideix les aigües dels rius Canaletes i d’Algars.

Caseres

Caseres

La bellesa dels paratges naturals propis del riu d’algars és un dels seus atractius. Al nord-est del seu territori es troba la serra de Botja i al sud la de Pessells.

Corbera d'Ebre

Corbera d’Ebre

Situada a la zona de llevant de la comarca, a la vall del riu Sec, entre Gandesa i Móra d’Ebre, a peu de la serra de Cavalls.

La Fatarella

La Fatarella

La seva orografia és muntanyosa, per la qual cosa la major part del terme municipal està coberta per bosquina i pinedes.

Gandesa

Gandesa

El terme municipal forma un extens altiplà envoltat de muntanyes, entre les quals destaquen la serra de Cavalls i el puig Cavaller.

Horta de Sant Joan

Horta de Sant Joan

Conegut dins i fora de Catalunya per la famosa frase de Picasso ‘Tot el que sé ho he après a Horta de Sant Joan’

Pinell de Brai

Pinell de Brai

El terme del Pinell de Brai presenta un territori accidentat a causa de la presència de les serres de Cavalls i Pàndols.

La Pobla de Massaluca

La Pobla de Massaluca

El límit septentrional de la Pobla de Massaluca el marca el riu Matarranya, afectat per la cua del pantà de Riba-Roja.

Prat de Comte

Prat de Conte

El terme, per la seva situació, és molt accidentat; les cotes més altes són el tossal d’Engrilló i la Mola Grossa.

Vilalba dels Arcs

Vilalba dels Arcs

Des del camí del Calvari se n’obté una imatge elegant i hieràtica alhora, amb les antigues muralles i la porta d’entrada a la població en primer terme.

Organitza’t

A la Terra Alta trobaràs una gran varietat d’indrets, d’allotjaments, restaurants, empreses de serveis turístics, i moltes coses més per gaudir d’aquest territori paradisíac.

On dormir?
On dormir?Allotjaments
Escull entre les diferents opcions d’allotjament que trobaràs a la comarca.
On menjar?
On menjar?Restaurants
La nostra és una cuina d’arrels i de tradició, però també d’adaptació als nous temps.
Quines activitats puc fer?
Quines activitats puc fer?Serveis turistics
Consulta les empreses que proporcionen un ventall de serveis turístics.
Com arribar?
Com arribar?Serveis turistics
Mapa de la comarca on podràs veure les diferents vies que comuniquen la Terra Alta.