Loading...

Serra de Pàndols i de Cavalls

Situades entre els rius Canaletes i Sec, que perllonguen cap al nord-est els ports de Tortosa-Beseit, són serres amb formacions de gran valor paisatgístic, amb corrents d’aigua i profundes gorges. Les cabres salvatges procedents dels ports, avui parc natural, són el principal valor faunístic d’aquest enclavament.
Aquestes dues serres van ser testimoni d’un dels episodis més sagnants de la Guerra Civil Espanyola: la batalla de l’Ebre. Encara ara s’hi poden trobar restes de trinxeres i altres materials.
La serra de Pàndols és abrupta i està tallada per cingles profunds que conflueixen al riu Canaletes. Hi trobem l’ermita de Santa Magdalena (el Pinell de Brai), amb una àrea recreativa i una font. Una mica més amunt, a la cota 705, hi ha el Monument a la Pau, promogut per l’anomenada «quinta del biberó» i dedicat a tots els que van prendre part a la batalla de l’Ebre.
El cim més alt de la serra de Pàndols és el puig Cavaller (Gandesa), de 709 metres. Des d’aquest punt es gaudeix d’una meravellosa panoràmica de la comarca, el delta de l’Ebre i els ports de Tortosa-Beseit.
La serra de Cavalls separa els termes del Pinell de Brai, Gandesa i Benissanet. A peu de serra hi ha l’ermita de Santa Madrona (Corbera d’Ebre), del segle XVIII, que forma un conjunt de capella i habitatge amb un petit campanar i, al costat, una font d’abundant aigua fresca. Disposa de barbacoa, taules i parc infantil.

Els Paisatges

Rius i rierols

Rius i rierols

La principal particularitat dels rius de la comarca és que amb l’erosió provoquen la formació de punts d’extraordinaria bellesa.

Vinyes i oliveres

Vinyes i oliveres

Vinyes i oliveres protagonitzen els conreus de secà de la Terra Alta i ofereixen als ulls del visitant una infinitat de matisos cromàtics.

Serres de Pàndols i Cavalls

Serres de Pàndols i Cavalls

Situades entre els rius Canaletes i Sec són serres amb formacions de gran valor paisatgistic.

Espais geològics

Espais geològics

La quantitat i gran qualitat dels afloraments de les diferents unitats geològiques presents a la Terra Alta fan que aquesta comarca sigui una zona excepcional.

Organitza’t

A la Terra Alta trobaràs una gran varietat d’indrets, d’allotjaments, restaurants, empreses de serveis turístics, i moltes coses més per gaudir d’aquest territori paradisíac.

On dormir?
On dormir?Allotjaments
Escull entre les diferents opcions d’allotjament que trobaràs a la comarca.
On menjar?
On menjar?Restaurants
La nostra és una cuina d’arrels i de tradició, però també d’adaptació als nous temps.
Quines activitats puc fer?
Quines activitats puc fer?Serveis turistics
Consulta les empreses que proporcionen un ventall de serveis turístics.
Com arribar?
Com arribar?Serveis turistics
Mapa de la comarca on podràs veure les diferents vies que comuniquen la Terra Alta.