Als paratges dels Ports, “l’ànima inquieta” del jove pintor Pablo Ruiz Picasso va trobar la “font d’inspiració”. Picasso va fer estada a Horta de Sant Joan en dos ocasions: la primera, durant vuit mesos de 1898 i 1899, hi va acudir amb Manuel Pallarés per a refer-se de l’escarlatina; la segona, el 1909, juntament amb Fernande Olivier, hi passà un estiu sencer dedicat en cos i ànima a la creació artística.

El paisatge i l’ambient d’Horta del final del XIX i la primeria del XX van marcar l’esperit creatiu de Picasso. Si en aquest país fantàstic Perucho hi va descobrir “el sentit i la significació oculta de l’existència del món”; el cèlebre pintor hi va experimentar les seues “emocions més pures”, tal com va confessar en una carta enviada a l’escriptor surrealista Guillaume Apollinaire. Tot plegat va portar al malagueny a afirmar que “tot el que sé ho he après a Horta”.

L’Horta de Picasso es pot contemplar en les sales de l’antic hospital de la població, seu del Centre Picasso d’Horta, on es mostren reproduccions fidels de les gairebé 200 obres que va crear a la població i altres facsímils de quadres pintats a París i Nova York però inspirats en Horta.

www.centrepicasso.cat

Loading...

Organitza’t

A la Terra Alta trobaràs una gran varietat d’indrets, d’allotjaments, restaurants, empreses de serveis turístics, i moltes coses més per gaudir d’aquest territori paradisíac.

On dormir?
On dormir?Allotjaments
Escull entre les diferents opcions d’allotjament que trobaràs a la comarca.
On menjar?
On menjar?Restaurants
La nostra és una cuina d’arrels i de tradició, però també d’adaptació als nous temps.
Quines activitats puc fer?
Quines activitats puc fer?Serveis turistics
Consulta les empreses que proporcionen un ventall de serveis turístics.
Com arribar?
Com arribar?Serveis turistics
Mapa de la comarca on podràs veure les diferents vies que comuniquen la Terra Alta.