Loading...

Rius i rierols

El Canaletes i l’Algars són els rius més importants que banyen la comarca. Són rius típicament mediterranis, de cabdal escàs o irregular que s’incrementa en època de pluges i al llarg de l’hivern. La principal particularitat dels rius de la comarca és que amb l’erosió provoquen la formació de punts d’extraordinària bellesa, com ara salts d’aigua del Ventador o de Sotorres, les Olles del Baubo o l’ermita de la Fontcalda, on el riu circula per un seguit de congostos de roques verticals coneguts com a Estrets de la Fontcalda. Al santuari de la Fontcalda hi ha una font d’aigua termal amb aigües que brollen a 25 graus centígrads.
El riu d’Algars neix a la vessant nord de la Mola de Catí i fa de línia divisòria entre la Terra Alta i Terol. Arnes rep les aigües del seu afluent, l’Estrets, i prop de Nonasp concorre amb el Matarranya. El Canaletes, d’uns 30 quilòmetres de longitud, desemboca a l’Ebre, no gaire lluny de Benifallet. A la Pobla de Massaluca trobem la confluència del riu Matarranya amb l’Ebre. En aquesta zona hi ha situat el port nàutic, lloc ideal per a practicar la pesca i els esports aquàtics.

Els Paisatges

Rius i rierols

Rius i rierols

La principal particularitat dels rius de la comarca és que amb l’erosió provoquen la formació de punts d’extraordinaria bellesa.

Vinyes i oliveres

Vinyes i oliveres

Vinyes i oliveres protagonitzen els conreus de secà de la Terra Alta i ofereixen als ulls del visitant una infinitat de matisos cromàtics.

Serres de Pàndols i Cavalls

Serres de Pàndols i Cavalls

Situades entre els rius Canaletes i Sec són serres amb formacions de gran valor paisatgistic.

Espais geològics

Espais geològics

La quantitat i gran qualitat dels afloraments de les diferents unitats geològiques presents a la Terra Alta fan que aquesta comarca sigui una zona excepcional.

Organitza’t

A la Terra Alta trobaràs una gran varietat d’indrets, d’allotjaments, restaurants, empreses de serveis turístics, i moltes coses més per gaudir d’aquest territori paradisíac.

On dormir?
On dormir?Allotjaments
Escull entre les diferents opcions d’allotjament que trobaràs a la comarca.
On menjar?
On menjar?Restaurants
La nostra és una cuina d’arrels i de tradició, però també d’adaptació als nous temps.
Quines activitats puc fer?
Quines activitats puc fer?Serveis turistics
Consulta les empreses que proporcionen un ventall de serveis turístics.
Com arribar?
Com arribar?Serveis turistics
Mapa de la comarca on podràs veure les diferents vies que comuniquen la Terra Alta.