Loading...

Patrimoni

La història ha deixat arreu de les nostres terres multitud d’elements que van des de l’època dels ibers fins als nostres dies i ens mostren l’explendor que en temps passats van assolir aquests indrets.  Els poblats ibèrics de Batea, Caseres i Gandesa són la primera petjada que la història ha deixat a la comarca. Repoblada pels templers després de l’expulsió dels sarraïns, encara avui són ben evidents les restes de torres i  castells que s’alçaren majestuosament per defensar el territori, com a mostra podem contemplar les restes del castell d’Algars al municipi de Batea, i la torre del prior a Horta de Sant Joan. L’arquitectura religiosa es present a tots els municipis amb imponents edificis romànics i gòtics que sorprenen gratament als visitants, destaquen l’església de sant Miquel de Batea construïda durant el segle XVIII d’estil barroc neo-clàssic;  l’església Parroquial de Sant Andreu de la Fatarella iniciada al segle XVII, on l’interior és d’estil renaixentista amb elements del gòtic i la façana d’estil barroc del segle XVIII; l’església Arxipestral de l’Assumpció de Gandesa, construïda durant el primer quart del segle XIII, d’estil romànic en la part de l’absis amb ampliacions fetes al segle XVII i l’església Parroquial de Sant Llorenç a Vilalba dels Arcs, edifici que combina elements de diferents estils, gòtics, renaixentistes i barrocs on destaca l’esbelt campanar barroc de 40 metres d’alçada. També cal destacar el Convent de la Mare de Déu dels Àngels, o de Sant Salvador a Horta de Sant Joan constituït per un grup d’edificis de cronologies diverses (XIII-XVII) disposats al voltant d’un claustre renaixentista.

De l’arquitectura civil en sobresurten els antics palaus renaixentistes d’Arnes i Horta de Sant Joan i cases senyorials com la casa de la comanda situada a Horta. Cal destacar també els cellers cooperatius modernistes de Cèsar Martinell situats a Gandesa i Pinell de Brai coneguts com a catedrals del vi.

Descobreix la Terra Alta

Els pobles

Els pobles

A la primavera, la processió a l’ermita; a l’estiu, calor i festa major, a la tardor, la verema; a l’hivern, arriba l’oli; per Sant Antoni es beneeixen els animals i de nou arriba la primavera.

Els paisatges

Els paisatges

Un paissatge canviant, com l’Univers mateix: domesticat per la cultura mediterrània allà on l’home recull el fruit de la terra, indòmit i agrest allà on l’home busca un espai per a la llibertat.

Història, cultura, festes i tradicions

Història, cultura, festes i tradicions

Els pobles ibèrics de Batea, Caseres i Gandesa són la primera petjada que la història ha deixat a la comarca.

Patrimoni

Patrimoni

L’arquitectura religiosa es present a tots els municipis amb imponents edificis romànics i gòtics que sorprenen gratament als visitants.

Via Verda de la Terra Alta

Via Verda de la Terra Alta

Un bonic recorregut per l’antiga linia ferroviària de la Val de Zafan que va unir Terol amb Catalunya fins als anys 70.

Parc Natural dels Ports

Parc Natural dels Ports

Al parc natural dels ports, la vegetació és espessa i esplendorosa, amb fauna i natura en estat salvatge.

Els vins de la Terra Alta

Els vins de la Terra Alta

Els vins que s’elaboren tenen elegància i estructura, potència i plenitud, complexitat i alta expressió.

La gastronomia

La gastronomia

La nostra és una cuina d’arrels i de tradició, però també d’adaptació als nous temps i que vol projectar una imatge d’absoluta contemporaneïtat.

Or de la Terra Alta

Or de la Terra Alta

L’or de la Terra Alta és l’oli que se n’extrau i que constitueix un element innegociable de la nostra cultura gastronòmica.

El Modernisme de la Terra Alta

El Modernisme de la Terra Alta

Les catedrals del vi es basen estèticament en el modernisme però funcionalment en el noucentisme.

Organitza’t

A la Terra Alta trobaràs una gran varietat d’indrets, d’allotjaments, restaurants, empreses de serveis turístics, i moltes coses més per gaudir d’aquest territori paradisíac.

On dormir?
On dormir?Allotjaments
Escull entre les diferents opcions d’allotjament que trobaràs a la comarca.
On menjar?
On menjar?Restaurants
La nostra és una cuina d’arrels i de tradició, però també d’adaptació als nous temps.
Quines activitats puc fer?
Quines activitats puc fer?Serveis turistics
Consulta les empreses que proporcionen un ventall de serveis turístics.
Com arribar?
Com arribar?Serveis turistics
Mapa de la comarca on podràs veure les diferents vies que comuniquen la Terra Alta.