Loading...

La Gastronomia

La nostra és una cuina d’arrels i de tradició, però també d’adaptació als nous temps i que vol, des del respecte absolut als ancestres, projectar una imatge d’absoluta contemporaneïtat.
Als nostres pobles omplim la despensa cada temporada amb les verdures, hortalisses, bolets i fruites que cultivem amb cura i que varien segons l’estacionalitat i el moment òptim per collir i consumir cadascun d’aquests productes.
Es cuina el porc, el corder, el conill i les aus de corral que sempre han format part del dia a dia i dels moments assenyalats del receptari dels pagesos i que, productors i pastors, continuen pasturant amb la mateixa cura des de fa segles.
No hem d’oblidar la importància que determinats productes típicament costers i de mar han tingut en el nostre receptari. Així, els ganyims (una part molt saborosa de la tonyina), l’abadejo i les sardines de casco formen part inseparable de la nostra memòria gastronòmica i de les nostres creacions més genuïnes. Estem parlant de la clotxa, un plat rústic i a la vegada tant actual que podria considerar-se el kebab de les Terres de l’Ebre.
Endolcim els àpats amb les pastes i rebosteria fetes amb els ingredients més naturals i entre els que destaquen els nostres fruits secs, procedents d’explotacions familiars de secà i cultivades amb el màxim respecte pel nostre entorn.
El fil conductor dels nostres àpats, però, i de l’estil de vida de la nostra gent, és el culte (i el consum responsable) al vi i al nostre oli.
Els vins que s’elaboren amb diferents varietats de raïm blanc i negre, tenen elegància i estructura, potència i plenitud, complexitat i alta expressió; però són els elaborats amb les varietats autòctones (garnatxa blanca, garnatxa peluda, garnatxa fina, morenillo i carinyena).

L’or de la Terra Alta és l’oli que se n’extreu i que amb un sabor lleugerament dolç i amb un puntet picant característic, constitueix un element innegociable de la nostra cultura gastronòmica.
Amb tots aquests matisos i d’altres, doncs, la cuina i la cultura agroalimentària de la nostra comarca esdevé un microcosmos on l’ahir i l’avui s’enllacen i projecten la nostra identitat amb força cap al demà que ja és aquí.

Descobreix la Terra Alta

Els pobles

Els pobles

A la primavera, la processió a l’ermita; a l’estiu, calor i festa major, a la tardor, la verema; a l’hivern, arriba l’oli; per Sant Antoni es beneeixen els animals i de nou arriba la primavera.

Els paisatges

Els paisatges

Un paissatge canviant, com l’Univers mateix: domesticat per la cultura mediterrània allà on l’home recull el fruit de la terra, indòmit i agrest allà on l’home busca un espai per a la llibertat.

Història, cultura, festes i tradicions

Història, cultura, festes i tradicions

Els pobles ibèrics de Batea, Caseres i Gandesa són la primera petjada que la història ha deixat a la comarca.

Patrimoni

Patrimoni

L’arquitectura religiosa es present a tots els municipis amb imponents edificis romànics i gòtics que sorprenen gratament als visitants.

Via Verda de la Terra Alta

Via Verda de la Terra Alta

Un bonic recorregut per l’antiga linia ferroviària de la Val de Zafan que va unir Terol amb Catalunya fins als anys 70.

Parc Natural dels Ports

Parc Natural dels Ports

Al parc natural dels ports, la vegetació és espessa i esplendorosa, amb fauna i natura en estat salvatge.

Els vins de la Terra Alta

Els vins de la Terra Alta

Els vins que s’elaboren tenen elegància i estructura, potència i plenitud, complexitat i alta expressió.

La gastronomia

La gastronomia

La nostra és una cuina d’arrels i de tradició, però també d’adaptació als nous temps i que vol projectar una imatge d’absoluta contemporaneïtat.

Or de la Terra Alta

Or de la Terra Alta

L’or de la Terra Alta és l’oli que se n’extrau i que constitueix un element innegociable de la nostra cultura gastronòmica.

El Modernisme de la Terra Alta

El Modernisme de la Terra Alta

Les catedrals del vi es basen estèticament en el modernisme però funcionalment en el noucentisme.

Organitza’t

A la Terra Alta trobaràs una gran varietat d’indrets, d’allotjaments, restaurants, empreses de serveis turístics, i moltes coses més per gaudir d’aquest territori paradisíac.

On dormir?
On dormir?Allotjaments
Escull entre les diferents opcions d’allotjament que trobaràs a la comarca.
On menjar?
On menjar?Restaurants
La nostra és una cuina d’arrels i de tradició, però també d’adaptació als nous temps.
Quines activitats puc fer?
Quines activitats puc fer?Serveis turistics
Consulta les empreses que proporcionen un ventall de serveis turístics.
Com arribar?
Com arribar?Serveis turistics
Mapa de la comarca on podràs veure les diferents vies que comuniquen la Terra Alta.