Loading...

La Fatarella

La Fatarella ofereix un entorn natural d’incomparable bellesa i singularitat, ja que és una zona de muntanyes amb molts barrancs i terres cultivades, la qual cosa dóna al paisatge una gran diversitat de colors. El terme municipal presenta edificacions fetes de pedra en sec on hi destaquen les cabanes que són les construccions típiques d’aquest terme, bastides amb pedra calcària i que serveixen per protegir-se del mal temps, guardar les eines i assecar la fruita.

Passejant pel municipi

Es pot gaudir dels seus carrers estrets i antics, i de les edificacions amb arcades de pedra.  Com a element arquitectònic de l’època medieval, es conserven els porxos, que permeten unir els carrers i sostenir les edificacions superiors.

L’Església Parroquial de Sant Andreu fou construïda al segle XVII, l’interior és renaixentista amb elements del gòtic tardà a la volta. La façana principal es va construir al segle XVIII, i és d’estil barroc. Té, a més, un campanar d’estil neoclàssic. A la part alta del poble es troba la capella de la Mare de Déu de la Misericòrdia està situada estratègicament sobre un cim d’on es divisa tota comarca.

A la part baixa del municipi es troba la font de Sant Joan, construcció popular dels segles XVI-XVII, que antigament abastia el poble d’aigua.

Festes

  • Festes de Sant Blai (Festes Majors d’Hivern): primer cap de setmana de febrer. Subhasta de la llenya pels Majorals. Ballada de la jota de la Fatarella amb la “tortada” de Sant Blai. Festa de quintos i “corrida” de rucs. Diada de Santa Àgueda.
  • Festes Majors d’Estiu: primer cap de setmana d’agost. Diversos actes populars: nit de rock, ballada de la jota de la Fatarella, “corrida” de rucs.
  • Romeria de Sant Francisco: primer dissabte després de Pasqua. Amb més de 300 anys de  tradició. Confecció dels típics “bordons”.
  • Festa de la Mare de Déu de la Misericòrdia: festa local que se celebra el 8 de setembre. Ballada de jota de la Fatarella, cantada dels Goigs de la Mare de Déu.
  • Festa de l’Oli: El cap de setmana del pont de la puríssima. Festa plenament consolidada i que compta amb la participació de totes les empreses i entitats locals. Degustació d’oli nou i esmorzar popular amb clotxa. Mostra de Productes Artesanals i Tradicionals.

Web de l’ajuntament: http://www.lafatarella.cat

Els Pobles

Arnes

Arnes

El terme municipal forma part del territori dels ports de Tortosa-Besseit, i en l’extrem pla, està banyat per dos rius: els Estrets i l’Algars.

Batea

Batea

Als voltants d’aquesta localitat s’han trobat restes de diverses cultures i pobles, en són mostra els nuclis avui deshabitats de Pinyeres i Algars.

Bot

Bot

Situat a la vora del riu Canaletes, entre les serres de Corrals, que divideix les aigües dels rius Canaletes i d’Algars.

Caseres

Caseres

La bellesa dels paratges naturals propis del riu d’algars és un dels seus atractius. Al nord-est del seu territori es troba la serra de Botja i al sud la de Pessells.

Corbera d'Ebre

Corbera d’Ebre

Situada a la zona de llevant de la comarca, a la vall del riu Sec, entre Gandesa i Móra d’Ebre, a peu de la serra de Cavalls.

La Fatarella

La Fatarella

La seva orografia és muntanyosa, per la qual cosa la major part del terme municipal està coberta per bosquina i pinedes.

Gandesa

Gandesa

El terme municipal forma un extens altiplà envoltat de muntanyes, entre les quals destaquen la serra de Cavalls i el puig Cavaller.

Horta de Sant Joan

Horta de Sant Joan

Conegut dins i fora de Catalunya per la famosa frase de Picasso ‘Tot el que sé ho he après a Horta de Sant Joan’

Pinell de Brai

Pinell de Brai

El terme del Pinell de Brai presenta un territori accidentat a causa de la presència de les serres de Cavalls i Pàndols.

La Pobla de Massaluca

La Pobla de Massaluca

El límit septentrional de la Pobla de Massaluca el marca el riu Matarranya, afectat per la cua del pantà de Riba-Roja.

Prat de Comte

Prat de Conte

El terme, per la seva situació, és molt accidentat; les cotes més altes són el tossal d’Engrilló i la Mola Grossa.

Vilalba dels Arcs

Vilalba dels Arcs

Des del camí del Calvari se n’obté una imatge elegant i hieràtica alhora, amb les antigues muralles i la porta d’entrada a la població en primer terme.

Organitza’t

A la Terra Alta trobaràs una gran varietat d’indrets, d’allotjaments, restaurants, empreses de serveis turístics, i moltes coses més per gaudir d’aquest territori paradisíac.

On dormir?
On dormir?Allotjaments
Escull entre les diferents opcions d’allotjament que trobaràs a la comarca.
On menjar?
On menjar?Restaurants
La nostra és una cuina d’arrels i de tradició, però també d’adaptació als nous temps.
Quines activitats puc fer?
Quines activitats puc fer?Serveis turistics
Consulta les empreses que proporcionen un ventall de serveis turístics.
Com arribar?
Com arribar?Serveis turistics
Mapa de la comarca on podràs veure les diferents vies que comuniquen la Terra Alta.