Loading...

Horta de Sant Joan

Horta de Sant Joan és conegut dins i fora de Catalunya per la famosa frase de Picasso «Tot el que sé ho he après a Horta ». Horta és el poble de l’harmonia, on el centre històric medieval i el magnífic paisatge que l’envolta es fonen com si el temps s’hagués aturat. La part sud del terme és molt accidentada, ja que està formada per l’extrem septentrional dels ports de Tortosa-Beseit on el paisatge agrest ofereix llocs de gran bellesa

Passejant pel municipi

Passejant pel centre històric d’Horta, declarat Conjunt Historicoartístic, ens trobem amb un nucli antic urbà clarament medieval, amb carrers molt tortuosos, cases de pedra i  porxades  evocadores. La plaça de l’Església és un conjunt arquitectònic espectacular. A sobre d’ alguns porxos s’hi alça  l’ Ajuntament  renaixentista del segle XVI. També a la plaça s’hi troba església Parroquial de Sant Joan Baptista, d’estil gòtic i renaixentista. Es recomanable visitar el cap de l’Ecomuseu dels Ports situat a la vora de la Plaça Major. Pel nucli antic es poden admirar construccions singulars com ara la Casa de la Comanda, Casa Pessetes, etc. A l’edifici de l’Antic  Hospital  hi  ha ubicat el Centre  Picasso, que recull la reproducció facsímil de les obres que l’artista pintà en les seves dues estades que va fer a la població: el 1898-99 i el 1909.

Festes

  • Subhasta de Sant Antoni ,cap de setmana més pròxim al 17 de gener.
  • Sant Salvador se celebra el 18 de març amb una paella popular al convent de la Mare de Déu dels Àngels, conegut popularment com a Sant Salvador.
  • Romeria al convent de la Mare de Déu dels Àngels (Sant Salvador). Se celebra el primer cap de setmana després del 21 d’abril, en commemoració del miracle de Sant Salvador.
  • La festa dels quintos. Se celebra un cap de setmana de la primera quinzena d’agost.
  • Festes majors. Se celebren del 8 a l’11 de setembre
  • La festa de la Costa. Se celebra el dissabte i el diumenge posteriors al 24 de setembre, en honor a la Mare de Déu de la Mercè. Es fa una sardinada popular als carrers de la Costa.
  • Dolça Tardor. Festa d’artesania i productes d’artesania. Se celebra el primer cap de setmana d’octubre.

Web de l’ajuntament: http://www.hortadesantjoan.cat

Els Pobles

Arnes

Arnes

El terme municipal forma part del territori dels ports de Tortosa-Besseit, i en l’extrem pla, està banyat per dos rius: els Estrets i l’Algars.

Batea

Batea

Als voltants d’aquesta localitat s’han trobat restes de diverses cultures i pobles, en són mostra els nuclis avui deshabitats de Pinyeres i Algars.

Bot

Bot

Situat a la vora del riu Canaletes, entre les serres de Corrals, que divideix les aigües dels rius Canaletes i d’Algars.

Caseres

Caseres

La bellesa dels paratges naturals propis del riu d’algars és un dels seus atractius. Al nord-est del seu territori es troba la serra de Botja i al sud la de Pessells.

Corbera d'Ebre

Corbera d’Ebre

Situada a la zona de llevant de la comarca, a la vall del riu Sec, entre Gandesa i Móra d’Ebre, a peu de la serra de Cavalls.

La Fatarella

La Fatarella

La seva orografia és muntanyosa, per la qual cosa la major part del terme municipal està coberta per bosquina i pinedes.

Gandesa

Gandesa

El terme municipal forma un extens altiplà envoltat de muntanyes, entre les quals destaquen la serra de Cavalls i el puig Cavaller.

Horta de Sant Joan

Horta de Sant Joan

Conegut dins i fora de Catalunya per la famosa frase de Picasso ‘Tot el que sé ho he après a Horta de Sant Joan’

Pinell de Brai

Pinell de Brai

El terme del Pinell de Brai presenta un territori accidentat a causa de la presència de les serres de Cavalls i Pàndols.

La Pobla de Massaluca

La Pobla de Massaluca

El límit septentrional de la Pobla de Massaluca el marca el riu Matarranya, afectat per la cua del pantà de Riba-Roja.

Prat de Comte

Prat de Conte

El terme, per la seva situació, és molt accidentat; les cotes més altes són el tossal d’Engrilló i la Mola Grossa.

Vilalba dels Arcs

Vilalba dels Arcs

Des del camí del Calvari se n’obté una imatge elegant i hieràtica alhora, amb les antigues muralles i la porta d’entrada a la població en primer terme.

Organitza’t

A la Terra Alta trobaràs una gran varietat d’indrets, d’allotjaments, restaurants, empreses de serveis turístics, i moltes coses més per gaudir d’aquest territori paradisíac.

On dormir?
On dormir?Allotjaments
Escull entre les diferents opcions d’allotjament que trobaràs a la comarca.
On menjar?
On menjar?Restaurants
La nostra és una cuina d’arrels i de tradició, però també d’adaptació als nous temps.
Quines activitats puc fer?
Quines activitats puc fer?Serveis turistics
Consulta les empreses que proporcionen un ventall de serveis turístics.
Com arribar?
Com arribar?Serveis turistics
Mapa de la comarca on podràs veure les diferents vies que comuniquen la Terra Alta.