Loading...

Tot i ser una comarca d’interior, la Terra Alta ofereix la possibilitat de navegar i pescar en les aigües fluvials de l’embassament de Riba-roja d’Ebre, al terme de la Pobla de Massaluca, on el riu Matarranya desguassa a l’Ebre. En aquest indret existeix una zona nàutica amb tot allò que necessiten els amants de la natura i dels esports fluvials: port, aparcament d’embarcacions, bungalous, restaurant…

L’embassament és el paradís dels pescadors de silurs i d’altres grans peixos d’aigua dolça, com el lluci perca, la carpa i la perca americana (black bass). Les aigües pròximes a l’aiguabarreig del Matarranya i l’Ebre són especialment indicades per a les captures de perca americana, a causa de l’orografia rocosa.

L’embassament de Riba-roja s’estén pels termes de la Pobla de Massaluca, Riba-roja d’Ebre (Ribera d’Ebre), Faió i Mequinensa, els dos últims a l’Aragó, i configura una extraordinària massa d’aigua on es pot navegar lliurement al llarg de més de 50 km de longitud. Es una zona verge, amb paisatges d’insòlita bellesa, on es respira la pau i la calma.

L’abundància de peix, especialment del silur —una espècie importada dels grans rius del centre d’Europa l’any 1974—, ha fet d’aquestes aigües un punt de peregrinació obligat per als pescadors més experts. Les característiques de l’embassament, la profunditat i la qualitat de les aigües creen un hàbitat favorable per al desenvolupament de silurs grans dimensions, alguns dels quals de més de dos metres de longitud i prop de cent quilos de pes.

La pesca i la navegació recreativa es complementen amb altres activitats de turisme actiu, com ara l’esquí aquàtic, el bany, la immersió, les passejades en caiac, l’observació d’aus, el senderisme, o les rutes a peu.

Organitza’t

A la Terra Alta trobaràs una gran varietat d’indrets, d’allotjaments, restaurants, empreses de serveis turístics, i moltes coses més per gaudir d’aquest territori paradisíac.

On dormir?
On dormir?Allotjaments
Escull entre les diferents opcions d’allotjament que trobaràs a la comarca.
On menjar?
On menjar?Restaurants
La nostra és una cuina d’arrels i de tradició, però també d’adaptació als nous temps.
Quines activitats puc fer?
Quines activitats puc fer?Serveis turistics
Consulta les empreses que proporcionen un ventall de serveis turístics.
Com arribar?
Com arribar?Serveis turistics
Mapa de la comarca on podràs veure les diferents vies que comuniquen la Terra Alta.