Loading...

Bot

Bot està situat a la vora del riu Canaletes, al  mig de la comarca. És un poble eminentment agrícola amb vins, inclosos dins la DO Terra Alta,  olis inclosos a la DOP Terra Alta, i ametlles. A causa de la seva situació geogràfica, a cavall entre les serres de Pàndols i de Cavalls, Bot és un bon punt de partida per realitzar nombroses excursions de muntanya on gaudirem d’un paisatge espectacular.

Passejant pel municipi

Pels carrers de la població podem trobar diferents cases senyorials d’important valor arquitectònic. Destaca l’Església Parroquial de Sant Blai del segle XVII d’estil gótic-renaxentista. Al municipi es conserva la Creu dels templers construïda al voltant del segle XII.

Festes

  • Sant Antoni. Festa de l’oli. Cap de setmana més proper al 17 de gener.
  • Festes majors d’hivern. Se celebren del 2 al 5 de febrer en honor a Sant Blai, la Candelera, Sant Blaiet i Santa Àgueda.
  • Sant Josep se celebra el dia 19 de març amb la tradicional romeria a l’ermita i dinar de germanor.
  • Sant Cristòfol Se celebra el cap de setmana següent al 10 de juliol, amb la benedicció de vehicles, un sopar de germanor i una gran revetlla a la plaça del poble.
  • Festes majors d’estiu Se celebren els dies 14, 15 i 16 d’agost en honor a la Mare de Déu. Inclouen una romeria fins a l’ermita de Sant Josep, amb esmorzar popular.

Web de l’ajuntament: http://www.bot.altanet.org

Els Pobles

Arnes

Arnes

El terme municipal forma part del territori dels ports de Tortosa-Besseit, i en l’extrem pla, està banyat per dos rius: els Estrets i l’Algars.

Batea

Batea

Als voltants d’aquesta localitat s’han trobat restes de diverses cultures i pobles, en són mostra els nuclis avui deshabitats de Pinyeres i Algars.

Bot

Bot

Situat a la vora del riu Canaletes, entre les serres de Corrals, que divideix les aigües dels rius Canaletes i d’Algars.

Caseres

Caseres

La bellesa dels paratges naturals propis del riu d’algars és un dels seus atractius. Al nord-est del seu territori es troba la serra de Botja i al sud la de Pessells.

Corbera d'Ebre

Corbera d’Ebre

Situada a la zona de llevant de la comarca, a la vall del riu Sec, entre Gandesa i Móra d’Ebre, a peu de la serra de Cavalls.

La Fatarella

La Fatarella

La seva orografia és muntanyosa, per la qual cosa la major part del terme municipal està coberta per bosquina i pinedes.

Gandesa

Gandesa

El terme municipal forma un extens altiplà envoltat de muntanyes, entre les quals destaquen la serra de Cavalls i el puig Cavaller.

Horta de Sant Joan

Horta de Sant Joan

Conegut dins i fora de Catalunya per la famosa frase de Picasso ‘Tot el que sé ho he après a Horta de Sant Joan’

Pinell de Brai

Pinell de Brai

El terme del Pinell de Brai presenta un territori accidentat a causa de la presència de les serres de Cavalls i Pàndols.

La Pobla de Massaluca

La Pobla de Massaluca

El límit septentrional de la Pobla de Massaluca el marca el riu Matarranya, afectat per la cua del pantà de Riba-Roja.

Prat de Comte

Prat de Conte

El terme, per la seva situació, és molt accidentat; les cotes més altes són el tossal d’Engrilló i la Mola Grossa.

Vilalba dels Arcs

Vilalba dels Arcs

Des del camí del Calvari se n’obté una imatge elegant i hieràtica alhora, amb les antigues muralles i la porta d’entrada a la població en primer terme.

Organitza’t

A la Terra Alta trobaràs una gran varietat d’indrets, d’allotjaments, restaurants, empreses de serveis turístics, i moltes coses més per gaudir d’aquest territori paradisíac.

On dormir?
On dormir?Allotjaments
Escull entre les diferents opcions d’allotjament que trobaràs a la comarca.
On menjar?
On menjar?Restaurants
La nostra és una cuina d’arrels i de tradició, però també d’adaptació als nous temps.
Quines activitats puc fer?
Quines activitats puc fer?Serveis turistics
Consulta les empreses que proporcionen un ventall de serveis turístics.
Com arribar?
Com arribar?Serveis turistics
Mapa de la comarca on podràs veure les diferents vies que comuniquen la Terra Alta.