Loading...

Batea

El riu Algars delimita el terme municipal de Batea amb les terres d’Aragó. Als voltants d’aquesta localitat s’han trobat restes de diverses cultures i pobles, en són mostra els nuclis avui deshabitats de Pinyeres i Algars. Batea té un elegant centre històric que conserva porxos, coberts i construccions d’època medieval. El capítol del vi  hi mereix especial atenció, ja que la major part de les seves terres són vinyes, i el municipi disposa de diversos cellers inscrits a la DO Terra Alta.

Passejant pel municipi

Batea compta amb un nucli antic que té un magnífic traç medieval, amb porxos i arcs on encara és possible imaginar la muralla que l’envoltava en altres temps. Crida l’atenció el carrer Major, amb porxades i arcs apuntalats del segle XIV. En aquest carrer es troba el centre d’interpretació Hospitals de Sang, relacionat amb els espais de la Batalla de l’Ebre.

Cal destacar l’església de Sant Miquel, interessant edifici barroc-neoclàssic , construït al segle XVIII. Entre les restes de les muralles es poden contemplar les portes d’entrada, com ara el Portal de l’Àngel, el de Cal Llarg i la Portalada de Sant Roc, on es troba la capella de la Mare de Déu del Portal, d’estil barroc, construïda el segle XVII. També cal destacar els porxos dels carrers de Sant Miquel, del Centre i dels Cavallers, la Torre Martí i la Torre Castellà. Damunt d’un turó, als afores, hi ha un calvari amb sis capelles barroques dels segles XVII i XVIII.

Festes

  • Fires del 6 al 8 de gener.
  • El cap de setmana més pròxim al 15 de maig se celebra al municipi la festa de Sant Isidre.
  • El primer cap de setmana de juliol se celebra el mercat medieval.
  • El dissabte més proper al 10 de juliol se celebra Sant Cristòfol, amb la benedicció de vehicles i ball per la nit.
  • El penúltim diumenge d’agost tenen lloc les festes majors, dedicades a Sant Miquel. Dins del marc de la festa major es celebra “La Mostra de productes Típics Locals”.

Web de l’ajuntament: http://www.batea.altanet.org

Els Pobles

Arnes

Arnes

El terme municipal forma part del territori dels ports de Tortosa-Besseit, i en l’extrem pla, està banyat per dos rius: els Estrets i l’Algars.

Batea

Batea

Als voltants d’aquesta localitat s’han trobat restes de diverses cultures i pobles, en són mostra els nuclis avui deshabitats de Pinyeres i Algars.

Bot

Bot

Situat a la vora del riu Canaletes, entre les serres de Corrals, que divideix les aigües dels rius Canaletes i d’Algars.

Caseres

Caseres

La bellesa dels paratges naturals propis del riu d’algars és un dels seus atractius. Al nord-est del seu territori es troba la serra de Botja i al sud la de Pessells.

Corbera d'Ebre

Corbera d’Ebre

Situada a la zona de llevant de la comarca, a la vall del riu Sec, entre Gandesa i Móra d’Ebre, a peu de la serra de Cavalls.

La Fatarella

La Fatarella

La seva orografia és muntanyosa, per la qual cosa la major part del terme municipal està coberta per bosquina i pinedes.

Gandesa

Gandesa

El terme municipal forma un extens altiplà envoltat de muntanyes, entre les quals destaquen la serra de Cavalls i el puig Cavaller.

Horta de Sant Joan

Horta de Sant Joan

Conegut dins i fora de Catalunya per la famosa frase de Picasso ‘Tot el que sé ho he après a Horta de Sant Joan’

Pinell de Brai

Pinell de Brai

El terme del Pinell de Brai presenta un territori accidentat a causa de la presència de les serres de Cavalls i Pàndols.

La Pobla de Massaluca

La Pobla de Massaluca

El límit septentrional de la Pobla de Massaluca el marca el riu Matarranya, afectat per la cua del pantà de Riba-Roja.

Prat de Comte

Prat de Conte

El terme, per la seva situació, és molt accidentat; les cotes més altes són el tossal d’Engrilló i la Mola Grossa.

Vilalba dels Arcs

Vilalba dels Arcs

Des del camí del Calvari se n’obté una imatge elegant i hieràtica alhora, amb les antigues muralles i la porta d’entrada a la població en primer terme.

Organitza’t

A la Terra Alta trobaràs una gran varietat d’indrets, d’allotjaments, restaurants, empreses de serveis turístics, i moltes coses més per gaudir d’aquest territori paradisíac.

On dormir?
On dormir?Allotjaments
Escull entre les diferents opcions d’allotjament que trobaràs a la comarca.
On menjar?
On menjar?Restaurants
La nostra és una cuina d’arrels i de tradició, però també d’adaptació als nous temps.
Quines activitats puc fer?
Quines activitats puc fer?Serveis turistics
Consulta les empreses que proporcionen un ventall de serveis turístics.
Com arribar?
Com arribar?Serveis turistics
Mapa de la comarca on podràs veure les diferents vies que comuniquen la Terra Alta.