Loading...

Arnes

L’encant d’Arnes prové de la seva orografia especial, en la qual conviuen muntanya i pla. El terme municipal forma part del territori dels ports de Tortosa-Beseit, i en l’extrem pla, està banyat per dos rius: els Estrets i l’Algars. A això, cal afegir-hi un centre històric que ha estat declarat d’interès artístic i històric pel formidable nucli medieval fortificat al voltant del castell. La natura és un dels punts forts d’Arnes i ofereix uns deliciosos tolls d’aigües cristal·lines per al bany.

Passejant pel municipi

Arnes està considerat patrimoni historicoartístic i conserva l’estructura original pròpia d’un nucli medieval, amb restes de les fortificacions i del castell. Passejant pels seus carrers podem admirar interessants edificacions amb elements gòtics, cases palau, arcades i portes d’accés a la població. També és interessant el pou de la neu de presumible origen medieval situat  a pocs metres de la població. Al municipi s’hi troba el centre d’interpretació de la mel espai de difusió i divulgació d’aquest producte. Entre els edificis més importants, cal destacar l’Ajuntament, un dels primers del renaixement a Catalunya, construït amb cadiratge rectangular i l’església de Santa Magdalena, d’estil barroc,  que fou edificada sobre les runes d’una església gòtica.

 Festes

  • El dissabte més proper al 17 de gener se celebra Sant Antoni.
  • Al mes de febrer, el diumenge més pròxim a Santa Àgueda, se celebra la festa de les dones.
  • El dissabte més pròxim al 15 de març se celebra la romeria de Santa Madrona, amb dinar popular a l’ermita.
  • Entre finals de maig i principis de juny, se celebra la festa de la Mel d’Arnes.
  • El 22 de juliol se celebra la festa major dedicada a Santa Magdalena.

Web de l’ajuntament: http://www.arnes.altanet.org

Els Pobles

Arnes

Arnes

El terme municipal forma part del territori dels ports de Tortosa-Besseit, i en l’extrem pla, està banyat per dos rius: els Estrets i l’Algars.

Batea

Batea

Als voltants d’aquesta localitat s’han trobat restes de diverses cultures i pobles, en són mostra els nuclis avui deshabitats de Pinyeres i Algars.

Bot

Bot

Situat a la vora del riu Canaletes, entre les serres de Corrals, que divideix les aigües dels rius Canaletes i d’Algars.

Caseres

Caseres

La bellesa dels paratges naturals propis del riu d’algars és un dels seus atractius. Al nord-est del seu territori es troba la serra de Botja i al sud la de Pessells.

Corbera d'Ebre

Corbera d’Ebre

Situada a la zona de llevant de la comarca, a la vall del riu Sec, entre Gandesa i Móra d’Ebre, a peu de la serra de Cavalls.

La Fatarella

La Fatarella

La seva orografia és muntanyosa, per la qual cosa la major part del terme municipal està coberta per bosquina i pinedes.

Gandesa

Gandesa

El terme municipal forma un extens altiplà envoltat de muntanyes, entre les quals destaquen la serra de Cavalls i el puig Cavaller.

Horta de Sant Joan

Horta de Sant Joan

Conegut dins i fora de Catalunya per la famosa frase de Picasso ‘Tot el que sé ho he après a Horta de Sant Joan’

Pinell de Brai

Pinell de Brai

El terme del Pinell de Brai presenta un territori accidentat a causa de la presència de les serres de Cavalls i Pàndols.

La Pobla de Massaluca

La Pobla de Massaluca

El límit septentrional de la Pobla de Massaluca el marca el riu Matarranya, afectat per la cua del pantà de Riba-Roja.

Prat de Comte

Prat de Conte

El terme, per la seva situació, és molt accidentat; les cotes més altes són el tossal d’Engrilló i la Mola Grossa.

Vilalba dels Arcs

Vilalba dels Arcs

Des del camí del Calvari se n’obté una imatge elegant i hieràtica alhora, amb les antigues muralles i la porta d’entrada a la població en primer terme.

Organitza’t

A la Terra Alta trobaràs una gran varietat d’indrets, d’allotjaments, restaurants, empreses de serveis turístics, i moltes coses més per gaudir d’aquest territori paradisíac.

On dormir?
On dormir?Allotjaments
Escull entre les diferents opcions d’allotjament que trobaràs a la comarca.
On menjar?
On menjar?Restaurants
La nostra és una cuina d’arrels i de tradició, però també d’adaptació als nous temps.
Quines activitats puc fer?
Quines activitats puc fer?Serveis turistics
Consulta les empreses que proporcionen un ventall de serveis turístics.
Com arribar?
Com arribar?Serveis turistics
Mapa de la comarca on podràs veure les diferents vies que comuniquen la Terra Alta.