Loading...
Al parc natural dels ports, la vegetació és espessa i esplendorosa, amb fauna i natura en estat salvatge. Es tracta d’un paisatge tallat per l’acció de l’aigua i el vent, ja que és d’estructura calcària. Hi plou més que en altres zones de la comarca i la temperatura també és més fresca. Hi ha pi negre, alzines i arbres de grans dimensions, alguns amb nom propi i catalogats com a arbres monumentals (com ara Lo Parot, a Horta; el Pimpoll, prop del puig de Miralles; el pi Ramut, a Arnes, o el teix d’Engrilló, a Prat de Comte). L’accidentada orografia permet practicar tot tipus d’esports d’aventura, entre altres l’escalada, tant a les roques de Benet com a les moles del Don o a la roca dreta de les Valls o els Estrets. Els ports també ofereixen la possibilitat de practicar l’espeleologia i d’endinsar-se a les coves del Conill –per on es creua el segon riu subterrani més gran de Catalunya–, Domingo Grau, el Frare o les Piletes.
Altres alternatives són el descens de barrancs i salts, com el de Sotorres o el de Ferrassó, o la possibilitat de banyar-se en aigües cristal·lines i de contemplar ramats de cabres hispàniques o de bous que pasturen.
Horta de Sant Joan, Arnes i Prat de Comte són els municipis que més superficie ocupen al parc. El recorregut pels ports hauria de començar al Mas de la Franqueta. Convé deixar el cotxe en aquest punt i començar a caminar: la millor manera d’apreciar la bellesa i el silenci amb què ens obsequien aquestes muntanyes. Hi ha un nombre considerable de refugis de muntanya.

Descobreix la Terra Alta

Els pobles

Els pobles

A la primavera, la processió a l’ermita; a l’estiu, calor i festa major, a la tardor, la verema; a l’hivern, arriba l’oli; per Sant Antoni es beneeixen els animals i de nou arriba la primavera.

Els paisatges

Els paisatges

Un paissatge canviant, com l’Univers mateix: domesticat per la cultura mediterrània allà on l’home recull el fruit de la terra, indòmit i agrest allà on l’home busca un espai per a la llibertat.

Història, cultura, festes i tradicions

Història, cultura, festes i tradicions

Els pobles ibèrics de Batea, Caseres i Gandesa són la primera petjada que la història ha deixat a la comarca.

Patrimoni

Patrimoni

L’arquitectura religiosa es present a tots els municipis amb imponents edificis romànics i gòtics que sorprenen gratament als visitants.

Via Verda de la Terra Alta

Via Verda de la Terra Alta

Un bonic recorregut per l’antiga linia ferroviària de la Val de Zafan que va unir Terol amb Catalunya fins als anys 70.

Parc Natural dels Ports

Parc Natural dels Ports

Al parc natural dels ports, la vegetació és espessa i esplendorosa, amb fauna i natura en estat salvatge.

Els vins de la Terra Alta

Els vins de la Terra Alta

Els vins que s’elaboren tenen elegància i estructura, potència i plenitud, complexitat i alta expressió.

La gastronomia

La gastronomia

La nostra és una cuina d’arrels i de tradició, però també d’adaptació als nous temps i que vol projectar una imatge d’absoluta contemporaneïtat.

Or de la Terra Alta

Or de la Terra Alta

L’or de la Terra Alta és l’oli que se n’extrau i que constitueix un element innegociable de la nostra cultura gastronòmica.

El Modernisme de la Terra Alta

El Modernisme de la Terra Alta

Les catedrals del vi es basen estèticament en el modernisme però funcionalment en el noucentisme.

Organitza’t

A la Terra Alta trobaràs una gran varietat d’indrets, d’allotjaments, restaurants, empreses de serveis turístics, i moltes coses més per gaudir d’aquest territori paradisíac.

On dormir?
On dormir?Allotjaments
Escull entre les diferents opcions d’allotjament que trobaràs a la comarca.
On menjar?
On menjar?Restaurants
La nostra és una cuina d’arrels i de tradició, però també d’adaptació als nous temps.
Quines activitats puc fer?
Quines activitats puc fer?Serveis turistics
Consulta les empreses que proporcionen un ventall de serveis turístics.
Com arribar?
Com arribar?Serveis turistics
Mapa de la comarca on podràs veure les diferents vies que comuniquen la Terra Alta.